Pressnyheter whisky/öl

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

16-07-2019

For Peat´s Sake Smoky Scotch Whisky väntas bli en av Systembolagets största lanseringar inom segmentet skotsk blended whisky på många år av 3 skäl; whiskyn släpps på både hel- och halvflaska med bred distribution, priset är mycket attraktivt för den kvalitet som levereras, sist men inte minst är whiskyn distinkt rökig vilket är en väldigt populär smakstil bland svenska whiskyälskare.

Läs mer

Kokboksundret från Sverige lyfter

10-07-2019

Gourmand Awards, den världsomspännande tävlingen om årets bästa kokböcker, dryckesböcker och matmedia höll gala och prisutdelningar i Macao, Kina den 3-4 juli. Sverige framstår mer och mer som ledande på både mat-och dryckessidan. - Sverige utmärker sig genom regelmässigt hög kvalitet på böcker inom både mat och dryck, säger Edouard Cointreau, grundare och president av Gourmand Awards.

Läs mer

Nu lanseras Glenfiddich Fire & Cane: rök och rom i unikt samspel

02-07-2019

Destilleriet Glenfiddich har aldrig varit skygga att utmana branschen och utveckla nya sätt att destillera och lagra whisky. Nu har de gjort det igen, med en rökig whisky lagrad på romfat. Den 5 juli lanseras Glenfiddich Fire & Cane – den fjärde utgåvan i den innovativa ”The Experimental Series”.

Läs mer

Nu lanseras Balvenie Stories - en whiskyserie med berättelser i fokus

01-07-2019

Den ledande whiskyproducenten Balvenie har alltid lagt stor vikt vid hantverket. Nu lanseras en ny whiskyserie där varje utgåva har en unik historia att berätta. Först ut är den 12-åriga whiskyn ”The Sweet Toast of American Oak” vars flaska är försedd med en ljudinspelning som skildrar hantverket bakom produkten.

Läs mer

Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

18-06-2019

Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i månadsskiftet maj-juni fick ett mycket positivt mottagande. Emissionen övertecknades med 17,5%.

Läs mer

Familjen Obama i nytt samarbete i Sverige.

14-06-2019

I dagarna lanserade det skotska bryggeriet Innis & Gunn en kampanj i Sverige som bjuder på stor humor när man låter vanliga svenskar med kändisnamn berätta om hur det är att dela sitt namn med en känd person. Kampanjen är full av värme och humor och budskapet att även om ditt namn förknippas med någon annan så är vi alla unika och originella. Precis som det skotska craft-bryggeriets öl.

Läs mer

Årslagrat älggräsbrännvin

13-06-2019

Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort på färska plantor skördade sommaren 2017 som legat och dragit i över fyra månader i brännvinstankar på Gripsholms destilleri. Den färdiga drycken har sedan fått mogna ytterligare ett år på flaska. Smakrika Spirae Älggräsbrännvin med sin gyllene färg är given på det svenska smörgåsbordet nu till midsommar.

Läs mer

Teeling Whiskey Distillery firar fyra år.

13-06-2019

Teeling Whisky firar fyraårsdagen av sitt prisbelönta destilleri i dagarna. I juni 2015 började Teeling Whiskey ett nytt kapitel i modern irländsk whiskyhistoria när man öppnade det första nya destilleriet i Dublin på över 125 år till allmänheten.

Läs mer

EDRINGTON STARTS DISTRIBUTING PASSOÃ IN THE NORDICS IN ADDITION TO THE LUCAS BOLS RANGE

07-06-2019

Läs mer

Smaka på dryckeslandet Sverige!

21-05-2019

Spritmuseums brygga har öppnat för säsongen! Här kan man prova drycker från flera av de över 750 olika dryckesproducenter som nu finns i Sverige samt träffa en del av dem då nya värdar gästar bryggan varje vecka i sommar.

Läs mer

Whiskysamling.se © 2009-2015 | info@whiskysamling.se |