Pressnyheter whisky/öl

anCnoc gör rökigt återtåg

18-06-2018

anCnoc Highland Single Malt gör ett återtåg med tre rökiga favoriter, Rascan, Cutter och Stack efter vinterns framgångar med anCnoc Peatheart.

Läs mer

Bushmills 16 & 21 single malt är klart lysande stjärnor!

18-06-2018

Bushmills 16 years single malt & Bushmills 21 years single malt gör storslam på En öl & whiskymässa i Göteborg så nu får vi fler flaskor till Sverige. Två klart lysande stjärnor på whiskyhimmelen.

Läs mer

Miltonduff 15 - sällsynta droppar lanseras som single malt

07-06-2018

​Nu lanseras en av hörnstenarna i Ballantine’s klassiska blend, Miltonduff 15, som Single Malt. Whiskyn som har lagrats i minst 15 år finns att tillgå från och med den 1 juni i Systembolagets ordinarie sortiment.

Läs mer

Nyhet på hyllan - 10-årig Tripple Barrel från J.P. Wiser’s

07-06-2018

Från det äldsta ännu aktiva whiskymärket i Kanada kommer nu en tioårig, trippellagrad whisky till Sverige. Nyheten, som har mjuka, karamelliga toner och nyanserat kryddig karaktär, finns i Systembolagets ordinarie sortiment från och med 1 juni.

Läs mer

Prisregn över Sverige och Sápmi i internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards

03-06-2018

​I årets upplaga av den prestigefyllda internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards kammade Sverige hem fler priser än någonsin tidigare, bland annat den fantastiskt fina utmärkelsen 'Best Food Book of the Year in all categories', för EALLU, en bok av urbefolkningsungdomar från hela Arktis utgiven i Norge av International Reindeer Centre i samarbete med Arktiska Rådet.

Läs mer

S:t Eriks Bryggeri lanserar örtig öl i ny serie av limiterad utgåvor.

28-05-2018

S:t Eriks Verbena Lemondrop är den första ölen ut i en kommande serie av limiterade utgåvor från S:t Eriks Bryggeri. Belgisk trippel står som grund och tillsammans med humlen Lemondrop och örten Citronverbena ges en balanserad och komplex öl. S:t Eriks Verbena Lemondrop lanseras exklusivt i utvalda Systembolagetbutiker den 1 juni 2018.

Läs mer

Gotland Whisky släpper ny ekologisk whisky - Isle of Lime Midaik

28-05-2018

Den första juni släpps en ny utgåva av Isle of Lime från Gotland Whisky på Systembolaget. Den här gången har den ekologiska och lokalt producerade maltwhiskyn fått namnet Midaik - en mytomspunnen plats på södra Gotland, känd för sina två uråldriga ekar.

Läs mer

VM-Guld för matboken från Höga Kusten

28-05-2018

Det blev ett guld för matboken ”Höga Kusten: Vår del av världen - ursprung, råvaror, smaker”, när kokboks-VM, Gourmand World Cookbook Awards avgjordes i Kina under helgen. - Att få tilldelas denna guldmedalj är en närmast overklig upplevelse, säger Peder Sundström, VD för Devocy Communication som nu kan titulera sig världsmästare i kokböcker.

Läs mer

EDRINGTON AVTÄCKER THE MACALLANS NYA DESIGNDESTILLERI

24-05-2018

Edrington avtäcker nytt destilleri och besökscentrum för The Macallan.

Läs mer

Så lyckas du med drinkarna i sommar - Drinkexpertens tips på läskande sommarcocktails

04-05-2018

Snart är dom här, de långa sommarkvällarna som aldrig tycks ta slut. Fyllda av sol, bad och grillning. Passa på att imponera på vännerna med några enkla och läskande sommarcocktails. Här är drinkexpertens egna favoriter med tips som gör dig till sommarens cocktailproffs.

Läs mer

Whiskysamling.se © 2009-2015 | info@whiskysamling.se |